Wat is voetreflexologie?

Voetreflexologie is een behandelmethode die reflexpunten in de voeten stimuleert om reacties in het lichaam op te wekken. Door het hele lichaam lopen energiebanen, die contactpunten hebben op de voeten. Sommige energiebanen beginnen op de voet, anderen eindigen op de voet.

Door middel van drukpuntmassage worden blokkades, die het goed functioneren van het lichaam in de weg staan, opgeheven. Voetreflexologie harmoniseert het lichaam waardoor het zelfhelend vermogen en de weerstand worden verhoogd.

Reflexzonetherapie is afgeleid van een oude massage die gebaseerd is op de energie doorstroming van het lichaam. In de tijd van de oude Egyptenaren en de Noord Amerikaanse indianenstammen was een soort reflexzone massage al bekend. Zij wisten dat ziekte disharmonie veroorzaakt en de vrije stroom van energie belemmert. Ze gebruikten een soort drukpunt massage op handen en voeten om de doorstroom van energie te herstellen. Ook in China en India is men bekend met de energie stromingen van het lichaam en wordt reflexzone massage al duizenden jaren in het dagelijks leven toegepast.

Werking van voetreflexologie:

Voetreflexologie stimuleert het zelfgenezend vermogen van het lichaam, verbetert de bloed- en energiedoorstroming en beïnvloedt het zenuwstelsel op een positieve manier. Daarnaast heeft een voetreflexologie  behandeling een sterk ontspannend effect. Een goede doorbloeding en energiedoorstroming in organen en weefsels zorgen ervoor dat afvalstoffen sneller worden afgevoerd en voedingsstoffen beter worden aangevoerd. Dit heeft een vitaliserend en opbouwend effect voor het lichaam. Vandaar dat voetreflexologie bij zeer veel klachten verlichting kan brengen.

Voetreflexologie is echter geen vervanging van de reguliere gezondheidszorg.
Daarom is het verstandig om bij klachten ook een dokter te raadplegen.

Wanneer kies je voor voetreflextherapie?

Voetreflextherapie kan ingezet worden voor diverse lichamelijke en psychische klachten, maar ook ter ontspanning.

Veel voorkomende klachten:

  • Stressgerelateerde klachten
  • Huidklachten (allergieën en huidproblemen)
  • Klachten van de luchtwegen, ademhaling
  • Chronische vermoeidheid (slapeloosheid)
  • Burn-out en depressiviteit
  • Verminderde afweer (na antibioticakuren of zware griep, na chemokuren etc.)
  • Hoofdpijn en migraineklachten
  • Spijsverteringsklachten (maagklachten, obstipatie, diarree)
  • Spier- en gewrichtsklachten
  • Hormonale problemen ( bijv. menstruatie- en overgangsklachten)